Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Το πρόβλημα των ανορθόδοξων θεολόγων



Του Γιώργου Θεοχάρη

"Το πρόβλημα των ανορθόδοξων θεολόγων...

Κίνδυνος-θάνατος (πνευματικός) για τα παιδιά.

Η Εκκλησία διεξήγαγε μεγάλο αγώνα για να διατηρηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και να μην χάσει τον ομολογιακό του χαρακτήρα. Ο αγώνας αυτός έφερε κάποιους καρπούς…

Ωστόσο υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος, η οποία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Εκκλησία σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Και αυτή ασφαλώς είναι η παρουσία θεολόγων μόνο κατ’ επάγγελμα, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ορθόδοξη διδασκαλία και ζωή.

Από καταγγελίες πιστών είναι γνωστό ότι υπάρχουν κατ’ επάγγελμα θεολόγοι που διδάσκουν στα παιδιά μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κόλαση και παράδεισος, δεν υπάρχει διάβολος, δεν γίνονται θαύματα, δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στην εκκλησία την Κυριακή, δεν χρειάζεται να νηστεύουμε ούτε να μεταλαμβάνουμε των αχράντων μυστηρίων. Διδάσκουν επίσης ότι δεν έχουν σημασία τα άγια λείψανα και οι ιερές εικόνες, ότι το άγιο φως είναι ένα παραμύθι, ότι αυτά που γράφονται στην Παλαιά Διαθήκη δεν είναι πραγματικά γεγονότα, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι πιστεύουν ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι κατήχηση, αλλά να βάζει τους μαθητές σε αμφισβήτηση και αμφιβολία.

Είναι πραγματικά θλιβερό ότι υπάρχουν θεολόγοι, οι οποίοι στην ορθόδοξη Ελλάδα διδάσκουν αυτά τα τερατουργήματα, καταστρέφοντας τις ψυχές αθώων παιδιών.

Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι χίλιες φορές καλύτερα τα παιδιά να μην διδαχθούν καθόλου Θρησκευτικά, παρά να διδαχθούν πράγματα που τραυματίζουν βάρβαρα και δηλητηριάζουν πνευματικά τις ψυχές τους.

Και η Εκκλησία θα έπρεπε να παρακαλεί γονατιστή... να καταργήσει το μάθημα των Θρησκευτικών, όταν γίνεται από άθεους «θεολόγους».

Όσο για τους ίδιους τους «θεολόγους» αυτούς, το ερώτημά μας είναι: δεν εκφράζουν προσωπικές απόψεις, όταν διδάσκουν τέτοια πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθόδοξη Θεολογία, την οποία υποτίθεται ότι διδάχθηκαν στο Πανεπιστήμιο;

Αν βρεθεί κάποιος σωστός Ορθόδοξος θεολόγος να διδάξει τις Ορθόδοξες απόψεις σε θέματα όπως π.χ. οι εκτρώσεις, η αλλαγή φύλου, η ομοφυλοφιλία, το σεξ κ.λπ., δέχεται καταγγελίες ότι διδάσκει δήθεν προσωπικές απόψεις.

Οι άθεοι θεολόγοι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα στα παιδιά τις προσωπικές τους απόψεις, για πράγματα πολύ σοβαρά, ενώ οι πραγματικοί θεολόγοι δεν έχουν δικαίωμα να διδάσκουν όσα λέει η Αγία Γραφή και η Ιερά Παράδοση, οι δύο πυλώνες της Ορθοδοξίας; Καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το ίδιο δυστυχώς παρατηρούμε και στην περίπτωση των γιατρών της Σάμου, που αρνούνται να συμμετέχουν στις εκτρώσεις.

Η γυναίκα έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός της και το έμβρυο δεν έχει δικαίωμα στην ζωή;

Η γυναίκα έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός της και ο γιατρός δεν έχει δικαίωμα να μην συμμετέχει σε νομιμοποιημένα εγκλήματα;

Αυτό είναι ισότητα και δημοκρατία;"

Πηγή μας: