Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας – Πώς σώθηκε η Βασιλική στη πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου



Θαύματα της Παναγίας:

Συγκλονίζει η μαρτυρία για την παρέμβαση της Παναγίας στην μοιραία πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο και τον τρόπο που σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα χάρη στη βοήθεια της Μεγαλόχαρης την ύστατη ώρα.


«Καλησπέρα! Σήμερα βρέθηκα σε μια παρέα και ένα παλικάρι μας διηγήθηκε ένα θαύμα που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Είναι στρατιωτικός στα ελικόπτερα και φίλος της κοπέλας που σώθηκε από τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο.

Μας διηγήθηκε τα εξής: Η κοπέλα πίστευε βαθιά και είχε σχέση με τη Μόνη της Παναγίας της Σερίφου την οποία ευλαβούνταν πολύ. Μάλιστα μετά την πτήση θα έπαιρνε άδεια και θα επισκέπτονταν το μοναστήρι οπού γνώριζε καλά και κάποια μοναχή εκεί. Όταν έχασαν το σήμα του ελικοπτέρου κάποιες ώρες μετά, κάποιος που γνώριζε ότι η κοπέλα ευλαβούνταν την Παναγία της Σερίφου και πριν τους βρούνε, τηλεφώνησε στη Μόνη και ζήτησε από τις μοναχές να προσευχηθούν γιατί είχαν ανησυχήσει.

Η μοναχή τους είπε πως θα σωθεί μόνο η κοπέλα και όλοι οι άλλοι θα σκοτωθούν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήξερε τίποτα, το ελικόπτερο αγνοούνταν. Έγιναν όλα όπως τα είπε η μοναχή. Όταν άρχισε να πέφτει το μοιραίο ελικόπτερο εμφανίστηκε δίπλα στην κοπέλα μια γυναίκα με κόκκινα ρούχα. Ήταν η Παναγία.

Την έπιασε από την καρέκλα ξηλώνοντας όχι μονό το κάθισμα αλλά και το πάτωμα του ελικοπτέρου με χειρουργική ακρίβεια (1200 ρετσίνια το συγκρατεί, για να το ξηλώσει ανθρώπινο χέρι θέλει μέρες εργασίας με εργαλεία, μας είπε το παλικάρι που έχει αυτήν την ειδικότητα στο στρατό) το πέρασε εκτός του υπόλοιπου ελικοπτέρου (που έγινε θρύψαλα) χωρίς να ακουμπήσει πουθενά και το κατέβασε 20 μετρά μακριά πάνω σε ένα πουρνάρι. Μάλιστα της γύρισε πλάτη και την προέτρεψε να μην κοιτάζει προς τα συντρίμμια για ευνόητους λόγους, να μη φοβάται, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα έρθουν να τη βρούνε.

Αυτός που έρχεται για σένα, της είπε και έφυγε. Και ήταν ο υπάλληλος της ΔΕΗ που είχε πάει να ελέγξει γιατί είχε κοπεί το ρεύμα ο όποιος και τη βρήκε. Μάλιστα, η κοπέλα ανέφερε ότι αισθανόταν ζεστασιά και ασφάλεια με την παρουσία της γυναίκας. Στο νοσοκομείο οι γιατροί είπαν ότι θα χρειαστούν κάποιοι μήνες για να γίνει καλά. Η γυναίκα με τα κόκκινα ρούχα ξαναεμφανίστηκε και της είπε να μην ανησυχεί γιατί θα γίνει γρήγορα καλά, όμως θα πρέπει η κοπέλα να διαδώσει ότι έγινε για να δυναμώσει η πίστη του κόσμου.

Γιατί η Ελλάδα θα περάσει κάποια δυσκολία και μόνο με την πίστη θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε. Η κοπέλα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δεν έχει περάσει καν μήνας. Μάλιστα παρέλειψα να αναφέρω ότι της έκαναν και ψυχολογικά τεστ και είναι μια χαρά στο μυαλό της. Δεν ήταν κάτι της φαντασίας της. Δεν εξηγείται επιστημονικά ή με τη λογική. Είναι απλά ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!

Η Παναγιά μας να μας φυλή όλους και να μας χαρίζει δύναμη!

Αμήν!»

Πηγή μας:



Η Ορθόδοξη στάση απέναντι στα θαύματα - Διάσωση της Βασιλικής Πλεξίδα

Με αφορμή τη διάσωση της Βασιλικής Πλεξίδα: Αυτές τις ημέρες τα θρησκευτικά κυρίως μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκλονίζονται από την διήγηση που έχει κυκλοφορήσει ανωνύμως για την θαυμαστή διάσωση της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα κατά το τραγικό δυστύχημα στο Σαραντάπορο, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις στρατιωτικοί.

Η διήγηση αυτή δεν έχει μέχρι τώρα απασχολήσει τα «κοσμικά» ΜΜΕ, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που την αμφισβητούν.

Γενικά πάντως η Ορθόδοξη στάση απέναντι στα θαύματα είναι αυτή για την οποία μιλάει ο μακαριστός π. Σωφρόνιος Σαχάρωφ και συνοψίζεται σε δύο μόνο λέξεις. «Μή δέχου και μή απόρριπτε».

Όταν δεν δέχεσαι αμέσως και αβασάνιστα ένα θαυμαστό περιστατικό ή ένα όραμα κ.λπ, αποφεύγεις τον πνευματικό κίνδυνο να αποδώσεις λατρεία στον Σατανά, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι αυθεντικό και έχει παρουσιαστεί από αυτόν, με σκοπό να παραπλανήσει τους ανθρώπους και στο τέλος να κάνει κακό. Και εάν δεχθεί κανείς την εμφάνιση ενός αγίου και δεν την πιστεύσει αμέσως, από φόβο μήπως είναι από τον διάβολο, είναι βέβαιο ότι ο άγιος όχι μόνο δεν θα θυμώσει, αλλά και θα χαρεί για την ταπείνωση του ανθρώπου. 

Έτσι ενεργούσαν όλοι οι άγιοι κατά τις οράσεις τους.

Εάν όμως αμέσως και αβασάνιστα απορρίπτεις και περιγελάς ως φαντασίωση και ψεύδος ένα περιστατικό που εμφανίζεται ως θαυμαστή επέμβαση του Θεού ή επιβεβαιώνεται με σημαντικές μαρτυρίες ως τέτοιο, κινδυνεύεις να αποδώσεις στον διάβολο μία ενέργεια του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή μπαίνεις στον κίνδυνο της βλασφημίας, κάτι που έκαναν και οι Φαρισαίοι, οι οποίοι έλεγαν ότι ο Χριστός κάνει θαύματα με την δύναμη του Βεελζεβούλ, δηλαδή του άρχοντος των δαιμονίων. Για αυτό η μέση οδός είναι πάντα η καλύτερη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του δυστυχήματος με το ελικόπτερο, παρότι δεν έχουμε κάποια επώνυμη επιβεβαίωση της επεμβάσεως της Παναγίας από την ίδια την Βασιλική, ωστόσο υπάρχουν σαφή χαρακτηριστικά του θαύματος. Όσο και να λένε κάποιοι τεχνικοί ότι θα μπορούσε το κάθισμα να εκτιναχθεί από την ταλάντωση των καλωδίων, όπου προσέκρουσε το ελικόπτερο, τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Έλεος!

Τα ελικόπτερα δεν έχουν εκτινασσόμενα καθίσματα όπως τα μαχητικά αεροσκάφη.

Και μετά την εκτίναξη πώς βρέθηκε έξω από το ελικόπτερο; Δεν θα συντριβόταν στα τοιχώματα;

Και γιατί μόνο αυτή πετάχθηκε έξω;

Και πώς βρέθηκε όρθια στο έδαφος, δεμένη στο κάθισμα (ούτε καν πεσμένη);

Και πώς βγήκε από το νοσοκομείο σε ούτε 20 μέρες, ενώ αρχικά οι γιατροί μιλούσαν για έξι μήνες;

Αυτά είναι ερωτήματα στα οποία κανείς μέχρι τώρα δεν έδωσε μία λογική εξήγηση.

Η ίδια στην κατάθεσή της είπε ότι έχασε τις αισθήσεις της και όταν συνήλθε ήταν στο έδαφος δίπλα στα συντρίμμια. Τί συνέβη άραγε στο κρίσιμο αυτό διάστημα που έχασε τις αισθήσεις της;

Αυτά είναι ερωτήματα στα οποία μόνο η ίδια μπορεί να απαντήσει.


Πηγή μας: