Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

"Η Χώρα του Αχωρήτου"



Δεκαπέντε Αυγούστου... 

Γιορτάζει η Μητέρα μας, η Θεοτόκος! 

Γιορτάζει η γλυκιά μας Παναγία, "η Χώρα του Αχωρήτου"!

Γιορτάζει Αυτή που ενσαρκώνει τον κάθε πόθο και την πιο κρυφή ελπίδα του Ορθόδοξου Γένους μας!

Γιορτάζει Αυτή, η οποία στάθηκε αρωγός σε όλες τις μεγάλες και ένδοξες στιγμές του Έθνους μας, υπέρμαχος στρατηγός σε όλους τους δίκαιους αγώνες του για την προάσπιση των ιερών και των οσίων!

Γιορτάζει η Παναγία μας, στήριγμα του εμπερίστατου Ορθόδοξου λαού μας και ασφαλής οδηγός στα αδιέξοδα των αποκαλυπτικών και ανάλγητων καιρών που διανύουμε!

Γιορτάζει η Μεγαλόχαρη, το Φως που καταυγάζει το εσκοτισμένο και "εν νυκτί αμαρτημάτων" γένος των ανθρώπων!

Ο Λουτήρας του αναβαπτισμού στα Ορθόδοξα νάματα, όλων των Εθνών της Οικουμένης!

Στο πανίερο και υπέρλαμπρο Πρόσωπό της ενώνονται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του, αγιασμένου και ποτισμένου από τα αίματα των αγίων, τόπου μας!

Μπροστά της κάθε ταπεινή ψυχή γονατίζει ευλαβικά και ψελλίζει το "πάντων προστατεύεις αγαθή, των καταφευγόντων εν πίστει τη κραταιά σου χειρί".

Και όταν ακόμα εκπίπτουμε σε τέτοια πνευματική έρημο, ώστε να γινόμαστε μάρτυρες και του πλέον παράλογου όσο και θλιβερού φαινομένου, το Ελληνικό Κράτος μας να αντιμάχεται το Ορθόδοξο Έθνος μας - γεγονός παγκόσμιας πρωτοτυπίας! - και πάλι ικετεύουμε την Παναγία Μητέρα μας για την βοήθειά της και προσμένουμε την άνωθεν παρηγορία... 

Διατρανώνουμε δε την βεβαιότητα πως, με την ανάλογη δική μας συνολική εθνική εις Χριστόν επιστροφή, η Θεοτόκος θα σταθεί, απέναντι στην τρικυμισμένη θάλασσα των χαλεπών περιστάσεων, αισθητός οιακοστρόφος του μικρού αλλά πνευματικά κατάφορτου καραβιού μας, που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ!

Και αυτό το ευλογημένο καράβι έχει ακόμα πολλά ταξίδια να κάνει!


"Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς και τον κόσμον σου άπαντα"

Με αγάπη Χριστού και πόνο ψυχής για την Ορθόδοξη Πατρίδα μας,


Παρασκευάς Ι. Λαλιώτης