Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Προφητείες για τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που έρχονται!


Σε συνέχεια παλαιότερης ανάρτησής μας (1), παραθέτουμε συγκεντρωμένο επιπλέον υλικό από τις Προφητείες των Αγίων μας για τα κοσμοϊστορικά γεγονότα των καιρών μας, γεγονότα που έρχονται. Και τούτο με την ελπίδα να αφυπνισθεί ο Ελληνισμός! Να κρατήσουμε  σταθερά στην καρδιά μας την πίστη μας, την Ορθοδοξία μας, αλλά και την Ελλάδα μας, την πολυαγαπημένη μας πατρίδα! 

Ιδιαίτερη ωστόσο αξία και σημασία θα πρέπει να δώσουμε σε όσα τονίζει σχετικά με τα επερχόμενα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, που χαρακτηριστικά αναφέρει: 

"Έχουμε μία μανία στο θαύμα, στην προφητεία και στην εύκολη λύση. Στην διαχείριση των πραγμάτων και στην συμπόνοια των ανθρώπων, έχουμε πολλήν έλλειψη. Υπάρχει κανένας χριστιανός που παρακαλεί να γίνει πόλεμος; Υπάρχει κανένας χριστιανός που θέλει ακόμα και την καταστροφἠ του εχθρού του; Εγώ προσωπικά δεν την εύχομαι και ας είμαι άνθρωπος πονεμένος. Η έγνοια μας θα πρέπει να είναι, πως μέσα από όλα αυτά τα γεγονότα, που οι άνθρωποι θα προκαλέσουν και ο Θεός θα τα ανεχτεί και θα τα αξιοποιήσει, πως εμείς θα τα ζήσουμε εν μετανοία, εν προσευχή, με πολλή συμπόνοια για τον κάθε συνάνθρωπό μας. Αυτό νομίζω είναι ένα ζητούμενο της εποχής μας." (2)

Όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν το πνεύμα του αληθινού χριστιανού στην εποχή μας και διαχρονικά. Πνεύμα συμπόνοιας, αλληλεγγύης, σώζουσας αγάπης, σταθερής πίστης και υγιούς φιλοπατρίας. Έτσι, και ενώ το αγωνιστικό μας φρόνημα οφείλουμε να παραμένει ακμαίο, προσδοκούμε παράλληλα την σωτηρία μας από τον φιλάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και δι'ευχών των Αγίων μας. Γιατί μόνο ο Χριστός είναι "η Οδός η Αλήθεια και η Ζωή" (Ιω. 14,6) και μόνο ο  Χριστός είναι "το Φως του κόσμου" (Ιω. 8,12). Μόνο Αυτός είναι "ο Χριστός ο Υιός του Θεού του Ζώντος" (Μτ 16,16) και η ελπίδα μας σε Αυτόν στηρίζεται και όχι στους κοσμικούς άρχοντες  στους υιούς των ανθρώπων "οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία" (Ψλμ 145,3). Αυτή η ελπίδα δεν καταισχύνεται! Εξάλλου μία αγκαλιά δεν μάς πρόδωσε ποτέ, η αγκαλιά του στοργικού μας Πατέρα Ιησού Χριστού!

Με αγάπη Χριστού,

Παρασκευάς Ι. Λαλιώτης

(1) https://paraskevaslaliotis.blogspot.com/2018/02/blog-post_15.html

(2) https://www.youtube.com/watch?v=Rh3OnRVLKSs

Η Προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων:


Από ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ , τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που έρχονται:


Από ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ , συνέντευξη του  Μητροπολίτη Μόρφου για την επίθεση των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας:



Από Romfea.gr, συνέντευξη του Μητροπολίτη Μόρφου για την διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης:



Επίσης από ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ, ομιλία το Μητροπολίτη Μόρφου, ο οποίος και αποκαλύπτει τι είναι το "ρέμπελο", που αναφέρει ο Άγιος Παΐσιος: